Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

αέλ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0


Όταν γινόμαστε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών απο αντίπαλους οπαδούς καθώς και προκλητικότατης συμπεριφοράς αστυνομικών τότε το αγωνιστικό κομμάτι μιας "αναμέτρησης" περνά σε δέυτερη μοιρα δυστυχώς. Η εκδρομή των φίλων του Παναθηναϊκού στη Λάρισα (περίπου 700) ήταν άκρως επεισοδιακή. Τα ...παρατράγουδα άρχισαν με την είσοδο της αυτοκινητοπομπής (τα πούλμαν φτάσανε αργότερα και πήγαν κατευεθείαν στο γήπεδο) και τις ενέδρες που είχαν στήσει οπαδοί της τοπικής ομάδας στο μέρος συγκέντρωσης των Πρασίνων (σε γνωστό πολυκατάστημα). Δυστυχώς ο απολογισμός ήταν 1 σπασμένο αυτοκίνητο και αρκετοί οπαδοί της Λάρισας να καταλήξουν σε κοντινό ιατρικό κέντρο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ΜΕΣΑ στο γήπεδο Αλκαζάρ η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών οι οποίοι αρκετά ύποπτα άφησαν τους Λαρισαίους οπαδούς να πλησιάσουν ανενόχλητοι την κερκίδα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα 2 οπαδοί της Λάρισας καθώς και 3 αστυνομικοί να τραυματιστούν άσχημα. Σαν να μην έφτανε αυτό κάποιοι φίλοι της τοπικής ομάδας κατά την αποχώρηση των πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟ προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να τρέχουν για να σώσουν το τομάρι τους, τα μαγαζιά τους και τα αυτοκινητά τους. ΚΑΝΕΙΣ δεν επικροτεί τη βία. ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει φαινόμενα βίας. ΟΜΩΣ κάποιοι πρέπει να καταλάβουν οτι οι οπαδοί είναι άνθρωποι και όχι ζώα.


Στις προκλήσεις των αστυνομικών (οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο στο 15ο λεπτό) οι οποίοι έβριζαν και χτυπούσαν δίχως λόγο τους εκδρομείς, στις προκλήσεις των ντόπιων οπαδών οι οποίοι με την ανοχη και υπό τις οδηγίες της τοπικής αστυνομίας (όπως φαίνεται και στην τηλεόραση) έκαναν το γνωστό "ντου" στο γήπεδο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ΙΔΙΟΙ και μετά να "φωνάζουν" κι από πάνω, ΚΑΠΟΙΟΙ περίμεναν οι Παναθηναικοι οπαδοί να μην αντιδράσουν. Ή μήπως περίμεναν να αντιδράσουν; Διότι ίσως αποδειχτεί οτι το σχέδιο ήταν καλοστημένο και προμελετημένο. Και μάλιστα στο σχέδιο ήταν μπλεγμένη και η παε ΠΑΟ. Έστω κατα το ....50%..... Ντροπή σε όλους, ντροπή και σε αυτούς που παίζανε πετροπόλεμο όπου κι αν ανήκουν. Μα πάνω απο όλα ντροπή σε αυτούς που χρησιμοποίησαν για ακόμη μια φορά τους οπαδούς για να περάσουν τα τρομο-σχέδια τους. Οι οποίοι ξαναλέμε, όσο υπεύθυνοι είναι για τις πράξεις τους, άλλο τόσο τους αναγνωρίζουμε την κούραση της εκδρομής, την εξάντληση απο την ταλαιπωρία, την είσοδο τους στο γήπεδό 1 τέταρτο μετά την έναρξη του αγώνα, τις προκλήσεις που δέχτηκαν απο αρχές και ...οπαδούς και άλλα πολλά. Πάντως αυτά γίνονται μόνο στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΥΡΑ 13. Πως το εξηγείτε αυτό κύριοι;


ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ. ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ "ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.


Όνειρα λευκά...


ΥΓ. Το παιχνίδι έληξε 1-1 με γκολ των Ζουράφσκι για τη Λάρισα και του Κλέιτον για τον ΠΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

..:: Μία ημερομηνία..13/04/2008.30.000 λαός στον δρόμο.Η Αλλαγή::..

Χενκ Τεν Κάτε

Blog Team

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού
Εγγυητής της ενότητας και της πρωτοπορίας του Συλλόγου