Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο άσφαιρος Κυρ-Σάββας

Αν και δε θα είναι πολλές οι φορές που θα ασχοληθούμε με άλλες ομάδες, όταν κάτι είναι αστείο και προκαλεί γέλιο θα το αναφέρουμε, γιατί είμαστε άνθρωποι που εκτιμούμε το χιούμορ.

Κυρ Σάββας νούμερο 1:




Κυρ-Σάββας νούμερο 2:


Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο. Τι πράσινη φανέλα του λέτε κύριε (ελέγχεται) Θεοδωρίδη; Αφού από μικρό είναι γαυράκι.



Τελικά ασχολείστε με τη διαιτησία ή όχι; Τελικά αγοράζετε παιχταράδες ή όχι; Τελικά ο Μαζαράκος είναι πράσινος ή κόκκινος; Τελικά ο ΟΣΦΠ και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν ή όχι;
Και για να τελειώνουμε, για παράγκα θα μιλήσετε μετά από 12 χρόνια κι αν. Μέχρι τότε ΟΤΙ λάθος και να γίνεται εις βάρος σας θα γίνεται απλά απο δυσαρεστημένους υπαλλήλους σας. Από κανέναν άλλον. Αντε στις τρύπες σας τώρα γιατί έχει Τσαμπιονς Λιγκ αύριο.

ανόρθωση - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


Την Τετάρτη η ομαδα μας δίνει κρίσιμο αγώνα στην Κυπρο με αντίπαλο την Ανόρθωση. Η νίκη μονόδρομος. Με ανεβασμένη ψυχολογία και πολύ κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ θα παλέψει για να πάρει τους 3 βαθμούς απο μία ομάδα που μόνο τυχαία δε βρίσκεται στο Τσαμπιονς Λιγκ αφού απέκλεισε την Ραπιντ Βιέννης στα προκριματικά του Αυγούστου. Μετά είχε εύκολο έργο απέναντυ σε μία ελληνική ομάδα χωρίς παράδοση στην Ευρώπη βέβαια. Τον οσφπ. Ο Χενκ Τεν Κάτε ζήτησε μεγάλη προσοχή απο τους παιχτες μας και δήλωσε πως πρέπει να σεβαστούμε την Κυπριακή ομάδα.
Περισσότερα αύριο και μεθαύριο.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΠΑΟ για ΕΠΟ ΚΕΔ



Ανακοίνωση
24-09-2008



Έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες σημειώθηκαν σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος της ομάδας μας δεν προβήκαμε σε κάποια επίσημη ενέργεια, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε την ήδη «φορτωμένη» με δυσπιστία ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά και την 3η αγωνιστική, στον αγώνα της οποίας συγκεκριμένες υποδείξεις του βοηθού κ. Τρύφωνα ήταν εξόφθαλμα λανθασμένες περιμέναμε το λιγότερο τη δέουσα αξιολόγηση εκ μέρους του παρατηρητή, κ. Μπριάκου. Αντ’ αυτού, ο τελευταίος επιβράβευσε με τη βαθμολογία του (8,30) το βοηθό διαιτητή!

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές να τεθούν σε διαθεσιμότητα ο παρατηρητής και οι βοηθοί διαιτητές άλλου αγώνα για συμπεριφορά ανάλογη των αντίστοιχων του δικού μας. Θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή, δηλαδή τη μη τιμωρία και των παρατηρητή και βοηθού του δικού μας αγώνα, τόσο εκ μέρους της ΚΕΔ και του κ. Ψυχομάνη, όσο και εκ μέρους της ΕΠΟ και του κ. Γκαγκάτση εχθρική προς τον Παναθηναϊκό.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιδιώκει ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα παίζεται επί ίσοις όροις και θα κρίνεται από τις προσπάθειες ποδοσφαιριστών και προπονητών στο γήπεδο. Οποιαδήποτε νοοτροπία ή σκοπιμότητα αντιστρατεύεται αυτήν την επιδίωξη θα μας βρει σθεναρά και αμετάκλητα απέναντί της.

Για αυτούς τους λόγους θέτουμε τους παραπάνω κυρίους στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης.
http://www.pao.gr/


Επιτέλους κάποια πράγματα να αρχίσουν να λέγονται με το όνομά τους... Θα έχει ψωμί το θέμα.

Ήττα απο τη Ζαλγκίρις στο μπάσκετ (φιλικό τουρνουά)


Έχασε στον τελικό του τουρνουά της Μόσχας η ομάδα μας με 69 - 80. Παρά το οτι ξεκινήσαμε με πολλά άστοχα σουτ το παιχνίδι και το γεγονός πως ο Ντρου Νικολας "αφοπλίστηκε" απο νωρίς με 3 φάουλ είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι. Το ημίχρονο μας βρήκε μπροστά με 3 πόντους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως βγήκε η κουραση της προετοιμασίας καθώς και η έλλειψη ψηλού (απο σήμερα ενσωματώνονται Πέκοβιτς Κέτσμαν στην αποστολή) και έτσι ήρθε η ήττα. Σε έναν φιλικό μεν, χρήσιμο για συμπεράσματα δε, φιλικό τελικό.
Μετά το παιχνίδι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε:
"Παίξαμε ένα ισοδύναμο παιχνίδι που χάσαμε στο τέλος. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έδειξε μεγάλη θέληση, είχε ψηλό κίνητρο και κέρδισε δίκαια στο τέλος. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που παίξαμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο ήταν υψηλού επιπέδου. Θέλαμε να πάρουμε μια γεύση του τι θα αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη, ιδιαίτερα με τη Ζαλγκίρις, την οποία αντιμετωπίζουμε στην πρώτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Έχουμε άλλα πέντε δυνατά παιχνίδια στο πρόγραμμά μας, τρία στη Σλοβενία και δύο με την Έφες Πίλσεν. Είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε, για να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε και να βάλουμε κάποια πράγματα αγωνιστικά στη θέση τους, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας".

* Ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει την Πέμπτη το μεσημέρι από τη Μόσχα με προορισμό τη Λουμπλιάνα, όπου θα πάρει μέρος σε τουρνουά προς τιμήν του Ίζτοκ Ρεμς. Το τουρνουά θα διεξαχθεί 26-28 Σεπτεμβρίου και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Ολίμπια Λουμπλιάνα και τη Φενέρμπαχτσε.

Γκοντζοκωλοτουμπα



Κομμάτι απο το εξώφυλλο της εφημερίδας του Γκόντζου. . . Εμείς τι άλλο να πούμε. Μόνο που αυτή τη δήλωση την έκανε προχτές. Όμως στο οπισθόφυλλο σου εχθές μίλησες για αχαριστία. Ψευτόγαυρε.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Εκλογές ΕΠΟ


O Συνδιασμός του Π.Γεοωργακόπουλου ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Η ανακοίνωση
Τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι "θα κάνουμε τον αγώνα μας έντιμα στο διάστημα που απομένει. Αλλωστε, εμείς δεν θα ''ματώσουμε'' οικονομικά, δεν βάζουμε λεφτά στο τραπέζι και κατά συνέπεια δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα». Η ανακοίνωση, που μοιράστηκε χθες στα ΜΜΕ, ευκαιρίας δοθείσης της κατάθεσης του ψηφοδελτίου της κίνησης Γεωργακόπουλου, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Με την κατάθεση σήμερα (χθες) του ψηφοδελτίου της Κίνησης Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου εν όψει των επερχόμενων αρχαιρεσιών της ΕΠΟ την 4η Οκτωβρίου 2008 σηματοδοτήθηκε η θέληση, η προσδοκία και η ελπίδα ανθρώπων του χώρου για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου, το οποίο εγκλωβισμένο στις προσωπικές στρατηγικές και πρακτικές των λίγων ανθρώπων σε βάρος των πολλών, έχει οδηγηθεί σε μαρασμό και ανυποληψία. Βασικός μας στόχος είναι να δοθεί οριστικό τέλος στη γνωστή σε όλο το πανελλήνιο αναξιοπιστία που έχει οδηγηθεί το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, καθώς και η επαναφορά της δικαιοσύνης, ισονομίας και ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών. Σε αυτή τη χρονική στιγμή η ευθύνη όλων των εμπλεκομένων είναι μεγάλη. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου έγινε με γνώμονα τη συνολική εκπροσώπηση του χώρου του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, με μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας».
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Πάρης Γεωργακόπουλος
Δημήτριος Καρύδας Νίκος Σπυριδόπουλος
Γεώργιος Σταράκης
Δημήτρης Κούκης
Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης
Σταύρος Ψαρόπουλος
Παναγιώτης Γκούρβελλος
Ιορδάνης Τσώτσος
Κωνσταντίνος Ζωντανός
Δημήτρης Χρυσικός
Αλέκος Θεοφιλόπουλος
Τάσος Μητρόπουλος
Γιώργος Βούρβαχης
Αθανάσιος Μπουτζιώλης
Ευστάθιος Παπαχαρτοφύλης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
Κωνσταντίνος Μεταλλίδης Σπυρίδων Νίκας Γιώργος Δανής Χρήστος Καφτηράνης Πέτρος Καραβίτης Δημήτριος-Ελευθέριος Μπάμπαρης
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πολυχρόνης Παπανικολόπουλος Φώντας Σιδερίδης Νίκος Σομπατζής

Κώστας Γκόντζος...


Διαβάζουμε σήμερα στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας derby ένα ακόμα πύρινο άρθρο του διευθυντή ,δημοσιογράφου, ραδιοφωνικού παραγωγού, υπερασπιστή της πράσινης ιδέας, φερέφωνο του Τζίγγερ, υπάλληλου του Χελάκη, πολέμιου της ΠΕΚ και γενικά αρχιλασπολόγου, Κώστα Γκόντζου.

Το οποίο με λίγα λόγια μας ενημερώνει για το πόσο αχάριστος είναι ο Νίνης διότι στις δηλώσεις του για την ανανέωση του συμβολαίου δεν είπε τα 25 «ευχαριστώ» όπως τα έχει αξιολογήσει ο Κωστάκης. Δηλαδή δεν είπε ευχαριστώ στον Μουνιόθ που τον ανέδειξε, στον Τζίγγερ που του έκανε το πρώτο του συμβόλαιο, στον Ταράση που τον είχε στις ακαδημίες ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ. Αυτόν τον μεγάλο κόσμο που πέρσι έβαλε τις πλάτες του για το θέμα της μη χρησιμοποίησης του Σωτήρη Νίνη από τον Πεσέιρο.
Λοιπόν δημοσιογραφάκο άκου να δεις πως έχει το πράγμα.

Να σε πιάσει η κάψα για τον Μουνιόθ πάει στο διάλο. Να σε πιάσει η κάψα για τον Τζίγγερ απολύτως κατανοητό, αφεντικό είναι αυτό. ‘Αντε πες και για τον Ταράση.
Αλλά ρε λασπολόγε της κακιάς ώρας θα μιλήσεις εσύ για κόσμο; Έχεις τα άντερα να μιλήσεις, να πιάσεις στο στόμα σου εσύ τον κόσμο του Παναθηναικού; Εσύ που τον πολέμησες όσο κανείς άλλος; Εσύ που τον διαπόμπευσες όσο κανείς άλλος; Εσύ που τον κατηγόρησες όσο κανείς άλλος; Έχει γεμίσει το ίντερνετ ή μάλλον το ιντερνέτ με ηχιτικά αποσπάσματα από τα εμμετικά σου σχόλια για τον κόσμο του Παναθηναικού μας. Από τις ύβρεις που εξαπέλυες προς την ΠΕΚ. Από τα μειωτικά σου σχολια για το Συλλαλητήριο. Από τις χίλιες δυο κωλοτούμπες σου σχετικά με πολλά θέματα. Όταν βέβαια κάποιος αγνός Παναθηναϊκός κατάφερνε να σπάσει το μονοπώλιο των γραμμών από την Κατ-woman τον φοιτητή και τον μεθυσμένο (ο συνάδελφος σου Α. Πανούτσος σε άρθρο του έκανε λόγο για στημένες γραμμές στο σταθμό που εργάζεται, στη διάρκεια της δικής σου εκπομπης…) και σου έλεγε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και όχι όπως προσπαθούσες να τα περάσεις στον κόσμο. Και στην τελική ρε Ντίνο όταν μετά τη Ριζούπολη βγάζεις πρωτοσέλιδο «μπράβο στον ΟΣΦΠ, το ήθελε και το κέρδισε δίκαια» ε τότε ρε ¨μάγκα¨ δεν είσαι άξιος ούτε για φτύσιμο. Το καταλαβαίνεις κι εσύ πιστεύω. Άντε σε αφήνω να ασχοληθείς τώρα με το troktiko και τη Γάτα σου. Γιατί από τον ΠΑΟ τελείωσες.

Α και ένα μικρό ιστορικό γλωσσικό σχόλιο… Άσχετο με το θέμα μας.
Χαφιές & Ρουφιάνος & Σπιούνος

Η λέξη χαφιές προέρχεται από την τουρκική 'hafiye' και σημαίνει: 'κατάσκοπος, μυστικός πράκτορας' και κατ' επέκταση: 'σπιούνος-ρουφιάνος'.Η πράξη του χαφιέ και το καθεστώς που δημιουργείται είναι ο επικαλούμενος 'χαφιεδισμός'.

'Ρουφιάνος' είναι ο 'προαγωγός, μαστρωπός' και κατά συνεκδοχή 'το πρόσωπο που διαβάλλει, συκοφαντεί κάποιον'.Η λέξη προέρχεται από την ιταλική 'ruffiano'.

Ο 'σπιούνος' προέρχεται από το ιταλικό 'spione' και σημαίνει 'κατάσκοπος, πράκτορας'. Στη Ελληνική, ο σπιούνος είναι πρόσωπο που παρακολουθεί τις κινήσεις των άλλων και τις αναφέρει σε όποιον τυχόν ενδιαφέρεται. Συνήθως σε πρόσωπο που ασκεί εξουσία, με υλικό αντάλλαγμα, για να αποκτήσει την εύνοιά του, είτε από κακοήθεια.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι οι Έλληνες ως λαός όταν είναι για κακόσημες λέξεις δεν μαγαρίζουμε τις ελληνικές αλλά καταφεύγουμε σε δάνεια, κυρίως από την Τουρκική, την Ιταλική, αλλά και την Γερμανική γλώσσα.
Έτσι οι λέξεις έχουν και τη βιωματική φόρτιση των αντίστοιχων περιόδων της ελληνικής ιστορίας...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΑΤΡΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Στο ποδόσφαιρο τα διαρκείας μας ξεπέρασαν τα 26.000..! Ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Και μόνο εμείς θα το σπάσουμε. Είναι χρέος και τιμή όλων μας να στηρίξουμε όλα τα τμήματα του Συλλόγου μας που μας γεμίζουν με χαρές και υπερηφάνια. ΟΛΟΙ λοιπόν διαρκείας σε μπάσκετ, γυναικείο βόλλευ, πόλο και βόλλευ. Υποστηρίζουμε εναν ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ και όχι μία παε ή καε. Αυτή είναι και μία απο τις σημαντικότερες διαφορές μας με τους άλλους έλληνες φιλάθλους.

Basket. ΠΑΟ προετοιμασία!


ALEXANDAR GOMELSKI TOURNAMENT


Η ομαδάρα μας νίκησε στον ημιτελικό την Μακάμπι 96 - 100 με τον Σπανούλη να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ. Γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ ήταν τα στοιχεία του αγώνα. Αυριο στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Πάρτε και highlights του αγώνα:



αθηναϊκός - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-6 (φιλικό)


Σε ενα βαρύ γήπεδο λόγω της έντονης βροχής που έπεσε το Σ/Κ στην Αττική, η ομάδα μας κέρδισε τον Αθηναικό σε φιλικό αγώνα. Από 3 γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος και Πετρόπουλος οι οποίοι έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση. Το δικό μας παιδί, ο Αλεξης Τζόρβας παρά την αδυναμία του αντιπάλου να δημιουργήσει φάσεις, σε 2 περιπτώσεις αντέδρασε εξαιρετικά. Πολύ καλός επίσης ο Ρουκάβινα που δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του. Ο Σιόντης άφησε πολύ καλες εντυπώσεις σαν στόπερ, κάτι που είναι πολύ συμαντικό αν σκεφτούμε οτι η ομάδα πάσχει στη συγκεκριμένη θέση. Οι παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν απο τον Σνούι (ο Χενκ Τεν Κάτε, είναι στην Ολλανδία για προσωπικό του θέμα): (προπονητές: Σνούι - Αναστασίου): Τζόρβας, Ρουκάβινα (60' Σάμιος), Νίνης, Γκούμας (67' Παντίδος) , Σόουζα (76' Φελέκης), Σιόντης, Γκάμπριελ (76' Βλάχος), Χριστοδουλοπουλος, Τζιόλης (78' Φέτσης), Πετρόπουλος, Νίλσον. Αρκετά νέα παιδιά στην αποστολή και καλή παρουσία όπως είπαμε απο τον Σιόντη αλλά και τον Παντίδο.
Επόμενο επίσημο ματς της Τριφυλλάρας την επόμενη Τετάρτη στην Κύπρο για το Ch.League.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Κοράκια


Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική η ομάδα μας έχει παράπονα απο τη διαιτησία. Το "πέναλτυ" που ανακάλυψε ο βοηθός σε νεκρό χρόνο στο ματς με άεκ44, τα δύο καθαρά πέναλτυ που δεν σφύριξε ο διαιτητής στο ματς με Πανθρακικό και τελευταίο κρούσμα τα off-side που ανακαλύπτει ο επόπτης στο ματς με τον άρη. Να ξέρετε πως η διοίκηση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ καθώς και ο κόσμος του δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

άρης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-2




Πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό 1-2 πέρασε η ομάδα μας απο το Κλ. Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Αν οι παίχτες ήταν λίγο πιο εύστοχοι και αν ο επόπτης Τρύφονας δε μας στερούσε μία κλασικότατη ευκαιρία θα είχαμε τελειώσει τον αγώνα απο το 70'. Οι περίπου 1.000 οπαδοί μας έκαναν αισθητή την παρουσία τους και ανάγκασαν παίχτες και προπονητή να σταθούν στη θερμή συμπαράσταση της Θύρας 13 προς την ομάδα. Ελπίζουμε η νίκη καθώς και η παρουσία φιλάθλων μας στα εκτός έδρας παιχνίδια να μας γίνει συνήθεια φέτος και όχι μόνον.

..:: Μία ημερομηνία..13/04/2008.30.000 λαός στον δρόμο.Η Αλλαγή::..

Χενκ Τεν Κάτε

Blog Team

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού
Εγγυητής της ενότητας και της πρωτοπορίας του Συλλόγου