Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Κώστας Γκόντζος...


Διαβάζουμε σήμερα στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας derby ένα ακόμα πύρινο άρθρο του διευθυντή ,δημοσιογράφου, ραδιοφωνικού παραγωγού, υπερασπιστή της πράσινης ιδέας, φερέφωνο του Τζίγγερ, υπάλληλου του Χελάκη, πολέμιου της ΠΕΚ και γενικά αρχιλασπολόγου, Κώστα Γκόντζου.

Το οποίο με λίγα λόγια μας ενημερώνει για το πόσο αχάριστος είναι ο Νίνης διότι στις δηλώσεις του για την ανανέωση του συμβολαίου δεν είπε τα 25 «ευχαριστώ» όπως τα έχει αξιολογήσει ο Κωστάκης. Δηλαδή δεν είπε ευχαριστώ στον Μουνιόθ που τον ανέδειξε, στον Τζίγγερ που του έκανε το πρώτο του συμβόλαιο, στον Ταράση που τον είχε στις ακαδημίες ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ. Αυτόν τον μεγάλο κόσμο που πέρσι έβαλε τις πλάτες του για το θέμα της μη χρησιμοποίησης του Σωτήρη Νίνη από τον Πεσέιρο.
Λοιπόν δημοσιογραφάκο άκου να δεις πως έχει το πράγμα.

Να σε πιάσει η κάψα για τον Μουνιόθ πάει στο διάλο. Να σε πιάσει η κάψα για τον Τζίγγερ απολύτως κατανοητό, αφεντικό είναι αυτό. ‘Αντε πες και για τον Ταράση.
Αλλά ρε λασπολόγε της κακιάς ώρας θα μιλήσεις εσύ για κόσμο; Έχεις τα άντερα να μιλήσεις, να πιάσεις στο στόμα σου εσύ τον κόσμο του Παναθηναικού; Εσύ που τον πολέμησες όσο κανείς άλλος; Εσύ που τον διαπόμπευσες όσο κανείς άλλος; Εσύ που τον κατηγόρησες όσο κανείς άλλος; Έχει γεμίσει το ίντερνετ ή μάλλον το ιντερνέτ με ηχιτικά αποσπάσματα από τα εμμετικά σου σχόλια για τον κόσμο του Παναθηναικού μας. Από τις ύβρεις που εξαπέλυες προς την ΠΕΚ. Από τα μειωτικά σου σχολια για το Συλλαλητήριο. Από τις χίλιες δυο κωλοτούμπες σου σχετικά με πολλά θέματα. Όταν βέβαια κάποιος αγνός Παναθηναϊκός κατάφερνε να σπάσει το μονοπώλιο των γραμμών από την Κατ-woman τον φοιτητή και τον μεθυσμένο (ο συνάδελφος σου Α. Πανούτσος σε άρθρο του έκανε λόγο για στημένες γραμμές στο σταθμό που εργάζεται, στη διάρκεια της δικής σου εκπομπης…) και σου έλεγε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και όχι όπως προσπαθούσες να τα περάσεις στον κόσμο. Και στην τελική ρε Ντίνο όταν μετά τη Ριζούπολη βγάζεις πρωτοσέλιδο «μπράβο στον ΟΣΦΠ, το ήθελε και το κέρδισε δίκαια» ε τότε ρε ¨μάγκα¨ δεν είσαι άξιος ούτε για φτύσιμο. Το καταλαβαίνεις κι εσύ πιστεύω. Άντε σε αφήνω να ασχοληθείς τώρα με το troktiko και τη Γάτα σου. Γιατί από τον ΠΑΟ τελείωσες.

Α και ένα μικρό ιστορικό γλωσσικό σχόλιο… Άσχετο με το θέμα μας.
Χαφιές & Ρουφιάνος & Σπιούνος

Η λέξη χαφιές προέρχεται από την τουρκική 'hafiye' και σημαίνει: 'κατάσκοπος, μυστικός πράκτορας' και κατ' επέκταση: 'σπιούνος-ρουφιάνος'.Η πράξη του χαφιέ και το καθεστώς που δημιουργείται είναι ο επικαλούμενος 'χαφιεδισμός'.

'Ρουφιάνος' είναι ο 'προαγωγός, μαστρωπός' και κατά συνεκδοχή 'το πρόσωπο που διαβάλλει, συκοφαντεί κάποιον'.Η λέξη προέρχεται από την ιταλική 'ruffiano'.

Ο 'σπιούνος' προέρχεται από το ιταλικό 'spione' και σημαίνει 'κατάσκοπος, πράκτορας'. Στη Ελληνική, ο σπιούνος είναι πρόσωπο που παρακολουθεί τις κινήσεις των άλλων και τις αναφέρει σε όποιον τυχόν ενδιαφέρεται. Συνήθως σε πρόσωπο που ασκεί εξουσία, με υλικό αντάλλαγμα, για να αποκτήσει την εύνοιά του, είτε από κακοήθεια.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι οι Έλληνες ως λαός όταν είναι για κακόσημες λέξεις δεν μαγαρίζουμε τις ελληνικές αλλά καταφεύγουμε σε δάνεια, κυρίως από την Τουρκική, την Ιταλική, αλλά και την Γερμανική γλώσσα.
Έτσι οι λέξεις έχουν και τη βιωματική φόρτιση των αντίστοιχων περιόδων της ελληνικής ιστορίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

..:: Μία ημερομηνία..13/04/2008.30.000 λαός στον δρόμο.Η Αλλαγή::..

Χενκ Τεν Κάτε

Blog Team

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού
Εγγυητής της ενότητας και της πρωτοπορίας του Συλλόγου