Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

«Έφυγε» από κοντά μας ο Γεράσιμος Θεοδωράτος

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ καθώς και ένα αφιέρωμα στον ΠΟΛΥΝΙΚΗ του ΠΑΟ :
Εμείς κρατάμε μόνο αυτό και ευχόμαστε να είναι καλά εκεί που βρίσκεται. Διότι έχουμε ανάγκη απο τέτοιους ανθρώπους στο Τριφύλλι:

Ο Γεράσιμος Θεοδωράτος ο πλέον πολυνίκης προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ τoυ Παναθηναϊκού «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 82 ετών και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή.

Αγωνίστηκε ως αθλητής στον Παναθηναϊκό το 1939 και από το 1961 ανέλαβε αμισθί προπονητής και έμεινε μέχρι το 1968. Ως προπονητής κατέκτησε 10 τίτλους. Πέντε πανελλήνια πρωταθλήματα, δύο πρωταθλήματα Αθηνών και τρία πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων. Έφερε μεγάλες και πρωτόγνωρες επιτυχίες στον σύλλογο και ανέδειξε πολλούς σπουδαίους παίκτες που άφησαν εποχή, όπως οι Γεωργαντής, Ηλιόπουλος, Μπεργελές, Αγραπιδάκης, Χασάπης, Παπαδόπουλος.
Σπούδασε και αρίστευσε έχοντας συμφοιτητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο ήταν μαζί στην πρώτη Εθνική ανδρών τη δεκαετία του ‘50, ενώ πολλές φορές αγωνίστηκαν συμπαίκτες στην ομάδα της Παντείου.

Ο Θεοδωράτος μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του έμενε μαζί με τον αδελφό του σε διαμέρισμα της οδού Μέτωνος στην πλατεία Κουμουνδούρου. Στο προσκέφαλο του είχε πάντα τις φωτογραφίες των ομάδων βόλεϊ του Παναθηναϊκού.
«Το πιο πολύτιμο πράγμα που έχω είναι οι αυτές οι φωτογραφίες και τα έπαθλα μου. Στεναχωριέμαι γιατί όταν φύγω από αυτή τη ζωή δεν θα μπορέσω να τα πάρω μαζί μου», μας είπε νόημα λίγους μήνες νωρίτερα….
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 12μ.μ. από το κοιμητήριο της Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

..:: Μία ημερομηνία..13/04/2008.30.000 λαός στον δρόμο.Η Αλλαγή::..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Χενκ Τεν Κάτε

Blog Team

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού
Εγγυητής της ενότητας και της πρωτοπορίας του Συλλόγου